Arrenca la Festa Major de Sant Esteve

Els estius de 2020 í 2021 van ser especials. I no especials en un sentit positiu. Malgrat que el Ball de Diables va poder sortir al carrer, ho vam haver de fer de forma breu, amb espais delimitats i amb mesures de seguretat extraordinàries. Per això, després d’haver recuperat la normalitat amb la Festa Major de Sant Antoni, el passat mes de gener, ara toca recuperar la normalitat festiva de l’estiu: la Festa Major en honor a la Invenció del Cos de Sant Esteve.

Començarem a La Pineda amb la Festa Major del barri en honor a Sant Jaume i ho farem amb el tradicional Correfoc de La Pineda, amb la participació del Ball Infantil i del Ball de Diables. Serà dissabte 23 de juliol a les 22.15h al Passeig de Pau Casals, entre els carrers d’Hipòlit Lázaro i dels Muntanyals; just abans del llançament del castell de focs.

Seguirem la setmana següent ja a Vila-seca, on ens trobareu gestionant la barra de Festa Major del Parc de la Riera els dies 28, 29 í 30 de juliol. La nit del 28 de juliol hi viurem el Concert en Femení, amb l’actuació de Maruja Limón i Women Soldier feat Chalart58 Matah, High Paw & Belén Natalí. Divendres 29 de juliol serà el torn del concert d’Mclan i amb fi de festa a càrrec de Dj Rayo; mentre que dissabte gaudirem del Gran Ball de Festa Major amb l’Orquestra Nueva Era.

Ja en el marc de la Festa Major de Vila-seca, el divendres 29 de juliol a les 20.30h arribarà el Correfoc Petit. Des de la Plaça de les Creus i amb final al Carrer de Sant Antoni, hi participaran el Ball de Diables Infantil de Vila-seca i el Ball de Diables Infantil de Reus; essent aquesta la primera vegada que en aquest acte comptarem amb un ball de diables convidat. El mateix cap de setmana, però diumenge 31 de juliol, serà el torn del Seguici Tradicional, amb la participació tant del Ball de Diables Infantil com del Ball de Diables; amb sortida a les 20.30h des del Castell de Vila-seca i final a la Plaça de l’Església.

El dia troncal de la Festa Major, el dimecres 3 d’agost (dia de la invenció del cos de Sant Esteve) l’encetarem ben d’hora (a les 8h) amb les Matinades Tronades. Aquest nou acte reprendrà la tradició de despertar la població i recordar-li que ha arribat el gran dia, que és festa a Vila-seca. Ho faran els tabalers del Ball de Diables portant els seus tocs pel nucli antic de Vila-seca, alhora que llençaran 26 salves (trons aeris) en honor al dia del sant patró del poble. El mateix dia i com és tradició, el fi de festes el marcarà el Correfoc, amb la participació del Ball de Diables de Vila-seca. S’iniciarà a la Plaça dels Països Catalans a les 23h i finalitzarà a l’Avinguda de Ramon d’Olzina, cruïlla amb els carrers de Joan Fuster i Ortells i de Jacint Verdaguer, on s’hi farà el lluïment final just abans del llançament del tradicional castell de focs que posarà el punt i final a la Festa Major.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *