Primer ball parlat fora de Vila-seca

Aquest dissabte és d’aquells que deixaran una petita empremta a la història del Ball de Diables de Vila-seca, i us ho volíem explicar.
Representarem el ball parlat (Ball de Sant Miquel i Diables) per primera vegada fora de casa. Com sabeu, el ball parlat va lligat a la Festa Major de Sant Antoni Abat i és aleshores -i només aleshores- quan el representem a la Plaça de Voltes. El ball parlat és el que ens dóna raó de ser com a entremès, el que defineix i significa el nostre origen i el que som: un ball de diables. Dissabte, la seva representació fora de casa amb motiu del 45è Aniversari del Ball de diables del Pla del Penedès, marcarà una fita més a la nostra història ?
Però no serà l’única fita. Aquest dissabte significarà, també, el relleu en la figura de Sant Miquel. Després de tres anys, la Jana passarà el testimoni a la Marina. I, per això, volíem aprofitar per agrair a qui ha estat el nostre Sant Miquel des de finals de 2019 el seu compromís amb el Ball de Diables. I també al Jordi, la Sandra i el Marc; més encara tenint en compte que, durant aquest període, hem viscut fites tan rellevants (i absorvents) com el projecte de patrimonialització de Sant Miquel. Moltes gràcies Jana i família! ?
I ara, per començar com Sant Miquel mana, no només representarem el ball parlat al Pla del Penedès (28 de maig) sinó que també ho farem a Sant Quintí de Mediona (18 de juny) al Venite Venite; on també s’hi representaran els balls parlats de Sant Quintí (el Típic, amb més de 100 anys d’història) i de Vilanova i la Geltrú (recuperat el 1947 però agafant el fil del ball de diables estrenat, com a tal, per Sant Antoni Abat de 1832) ?
Ens veiem ben aviat amb molt de foc, i tradició! ?

Ball de Sant Miquel i Diables – 2022

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *