El Ball de Diables de Vila-seca presenta el cartell de la Trobada de Balls de Diables del seu 35è Aniversari

El Ball de Diables de Vila-seca ha fet públic el cartell de l’acte central de celebració del 35è Aniversari de la seva recuperació. Serà el dissabte 3 d’agost d’enguany -el dia gros de la Festa Major vila-secana- quan celebrarà la Trobada de Balls de Diables tradicionals.

En la presentació dels actes de celebració d’aquesta efemèride, els diables vila-secans recordàvem com en les celebracions anteriors sempre s’ha organitzat un gran correfoc. Així, el 2014 Vila-seca va viure la I Trobada de Diables del Tarragonès i, el 2019, la I Trobada de Diables per Vegueries. En tots dos casos, la voluntat era mostrar al públic balls de diables, colles de diables i grups de foc diversos i diferents segons la seva procedència. Aquest 2024 organitzem una trobada de balls de diables amb un tret comú: són balls de diables tradicionals que segueixen el model històric militar o penedesenc. Aquest model, que també defineix el Ball de Diables de Vila-seca, es caracteritza pel fet de comptar amb personatges principals (Llucifer, Diablessa i els àngels), representar ball parlat i tenir una estructura militar.

La Trobada de Balls de Diables arrencarà a les 21.30h des de la Societat el Fènix amb la Cercavila sense foc, on els diversos balls de diables desfilaran en formació fins a la Plaça de Voltes. Allí, els lluïments inicials donaran el tret d’inici al Correfoc, a les 22h. Els lluïments finals seran al pati de l’Escola Torroja i Miret. Els balls de diables que hi participaran són alguns dels balls de diables amb més anys d’història i més significatius del món del foc als Països Catalans: el Ball de Diables de Ribes, el Ball de Diables del Vendrell, el Ball de Diables de Sant Quintí, el Ball de Diables de l’Arboç, el Ball de Diables de Sitges Colla Vella, el Ball de Diables de Tarragona i el Ball de Diables de Vila-seca.

Aquest acte serà el preludi de l’acte de celebració més esperat i que arribarà l’endemà, 4 d’agost: el III Correfoc dels Històrics. Un dia on tothom qui ha format part del Ball de Diables vila-secà en algun moment, és convidat a tornar-hi per un dia i recuperar les sensacions de ballar sota el foc.

El cartell de la Trobada:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *