Comença la celebració del 35è Aniversari

El darrer cap de setmana vam posar punt i final a la Festa Major en honor a Sant Antoni. Si 2024 fos un any normal, ara encetaríem unes setmanes de merescut descans i una primavera de poca activitat. Però 2024 no és un any nomal, sinó un any de celebració. I és per això que vénen per davant setmanes de feina i preparació intenses, però entusiasmants.

Aquesta festa major proppassada ja la vàrem iniciar amb una activitat especial: la  Presentació de la Imatge i els Actes del 35è Aniversari. Davant una Sala Sicart del Castell de Vila-seca plena de gom a gom, vam fer un repàs de les celebracions d’aniversari del BDV anteriors. Junt amb tots els presidents que ha tingut l’entitat, vam poder reviure com, cada cinc anys, aquestes efemèrides han suposat un punt d’inflexió per al Ball de Diables. I precisament aquest és l’objectiu que ens proposàvem: bastir un calendari d’activitats i projectes que cobreixin el calendari al llarg de tot l’any i que ens permetin incidir en cadascun dels nostres eixos estratègics.

  • A l’hivern, cicle anual i tradició: mantenint el gruix de l’estructura de la nostra festa major gran, hi hem viscut una Nit del Foc excepcional. Acompanyats del Ball de Diables de Torredembarra, del Ball de Diables de Cervera Carranquers, del Ball de Diables de Valls i de la Víbria de Tarragona. Vam viure un Correfoc Petit amb més públic que mai, uns balls parlats -tant de Vila-seca com de Torredembarra- que no van deixar indiferent ningú, i un Correfoc que va omplir de llum i pólvora els carrers del nucli antic del poble. En va agafar el relleu el Seguici Tradicional, amb la participació del Ball Infantil i del Ball de Diables. I, aquest darrer, va cloure la seva participació a la festa major amb una espectacular Carretillada a la Plaça de l’Estudi.
  • A la primavera, difusió i divulgació: començant amb els tallers de promoció del Seguici al Castell de Vila-seca, amb la intenció d’acostar-nos als infants i reforçar el seu vincle emocional amb Vila-seca. Al març, i com cada any, els socis i sòcies de l’entitat bufaran les espelmes del pastís d’aniversari en el Sopar de la Colla, rememorant la data de recuperació del ball de diables: 22 de març de 1989. Pels volts de Sant Jordi i amb la col·laboració de l’Ajuntament, es presentarà el Conte del Ball de Diables i les figures que el representaran; sempre amb aquesta mateixa intenció d’aproximació als més petits. Finalment, s’organitzarà una xerrada per aprofundir en l’àmbit dels balls de diables a Vila-seca.
  • A l’estiu, foc i retrobament: els plats forts de l’aniversari seran el cap de setmana central de la Festa Major d’estiu. S’iniciarà el 2 d’agost, amb el Correfoc Petit, que comptarà amb el Ball de Diables Infantil de Torredembarra. Seguirà dissabte 3 d’agost, dia de la Invenció del Cos de Sant Esteve, amb el Correfoc d’Aniversari. Aquest correfoc vol ser una trobada de balls de diables de model tradicional, per tal que ens acompanyin en aquesta celebració aquells balls que comparteixen amb nosaltres una forma de ser i de fer. I clourem la festa major el diumenge 4 d’agost, amb el III Correfoc dels Històrics. Un cop cada cinc anys ens retrobem amb tothom qui ha format part del Ball de Diables en un correfoc on totes les generacions de vestits i tabals surten al carrer. Sens dubte, el moment àlgid de tots els aniversaris.
  • A la tardor, celebració i cloenda: després de celebrar amb foc, vindrà el torn de brindar amb Cava. Al novembre, gaudirem del Sopar de Gala, la celebració institucional de l’aniversari. Aquesta serà la cirereta del pastís i el punt i final a un any que passarà als anuaris de la història de l’entitat.

Ens hi acompanyes?

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *