La Verge de la Pineda torna a Vila-seca

Tornen les festes quinquennals de la Verge de la Pineda
Any acabat en 3 o any acabat en 8; significa any especial. Aquest diumenge 3 de desembre tornen les festes Quinquennals en honor a la Verge de la Pineda. ✨
Seran sis dies de celebració que començaran, com és tradició, amb la Portada de la Verge des del Santuari de La Pineda fins a l’Església de Sant Esteve de Vila-seca. La Portada se celebra des de l’any 1993, cada cinc anys, i el Ball de Diables hi ha participat en totes les edicions. Es tracta d’una processó, de l’acompanyament de la imatge de la Verge. És, per tant, l’única ocasió en què el Ball de Diables surt en processó actualment. Malgrat això, l’origen del ball de diables a Vila-seca és precisament aquest: l’acompanyament de Sant Esteve en processó durant les festes majors del segle XIX, que tenia lloc cada 3 d’agost. I és, també, l’ocasió en què el Ball de Diables de Vila-seca actua de forma més acord al Model de Participació Individual que antigament ens era característic: en dues files, caminant, amb la pirotècnia en posició vertical i al so del Toc Solemne.
La Portada l’encapçalaran els diversos elements del Seguici Tradicional: el Ball de Diables Infantil, el Ball de Diables, els Trabucaires del Comú, el Cavall Alat, els Gegants Ton i Pineda, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina i els Xiquets de Vila-seca. Seguiran el Seguici Tradicional altres agrupacions i entitats, els escolans portant la Creu, els catequistes, el poble en processó, els veïnes i les veïnes del Carrer Verge de la Pineda, les Pinedes i els portants, l’Estendard de la Mare de Déu, la Policia Local de Gala, la Imatge de la Mare de Déu, les autoritats eclesiàstiques encapçalades per l’Arquebisbe de Tarragona Mn. Joan Planellas i el Rector de la Parròquia Mn. Jordi Vila, les autoritats civils i, cloent la Portada, la Banda de Música.
La Processó (18h) recorrerà el Carrer Verge de la Pineda des de la Plaça dels Països Catalans i fins a la Plaça de l’Església. Un cop la imatge faci l’entrada a Plaça, Repic de Campanes i Esclat de Festa, amb el lluïment conjunt dels diversos elements del Seguici. A continuació, l’Esbart Dansaire ballarà el Ball de l’Ofrena davant les escales de l’Església. Finalment, es farà entrada a l’Església de Sant Esteve, on tindran lloc les ofrenes florals abans de la celebració de les Vespres Solemnes i la veneració de la imatge.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *